Gastronomia

 
  • Gastronomia
  • Gastronomia
  • Gastronomia
  • Gastronomia
Gastronomia
Gastronomia
Gastronomia
Gastronomia

El pas sovintejat dels ramats transhumants va deixar una bona tradició de criar xais. El gustós xai del Lluçanès, que malda per aconseguir una marca oficial de qualitat, ja se l'ha guanyat a les carnisseries i als restaurants. Però si el xai aporta a la taula el gust dels prats i de les herbes aromàtiques, la caça, els bolets i la tòfona hi aporten el gust del sotabosc i les margeres.

Tots aquests elements, junt amb el porc, el bacallà, el cabrit, el conill, l'ànec i la vedella (a vegades amb salses sorprenents) són els que donen personalitat a la cuina lluçanesa. Però al Lluçanès es pot menjar bé a tots els nivells, des de la cuina més casolana feta de productes de l'hort, patata del país, col i pebrot confitat a casa, cigrons, aviram del pati i embotits artesans, fins a les creacions sofisticades dels grans xefs, tot passant per la cuina del xup-xup inacabable de cassoles. Tot això acompanyat de les millors mels, melmelades, formatges, fuets i bulls, pa de llenya de Sant Boi i coques de Perafita.

A continuació facilitem un enllaç on podran informar-se dels restaurants del Lluçanès, tot i que no dubtin en consultar-nos per a recomanacions: